BÖLÜM ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI!

Yazar: fenfakultesi | Tarih: 10 Mart 2021

Prof. Dr. Yasemin Özdener Kömpe yürütücülüğünde, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji bölümünde yapılan ‘’Salep orkidesinin’’ toprak koşullarında tohumdan üretimi ile ilgili çalışmalardan çok başarılı sonuçlar alındı. TÜBİTAK tarafından desteklenen proje (114Z218) çerçevesinde OMÜ-BİYOLOJİ bölümü tarafından geliştirilen yöntemle Salep Orkidesi artık tohumdan yetiştirilecek. Uygulanan yöntemin hayata geçirilmesi ile Salep Orkidelerinde yasadışı toplama, doğayı tahrip dönemi sona erecek; düzenli ve sürdürülebilir tarımının yapılmasının önü açılmış olacaktır. Salep ekonomide üretim ve kazanç kapısı olacaktır. Bu yöntemin bilim dünyası için yeni bir buluş olması nedeniyle, Türk Patent Enstitüsüne başvurulmuş, TR 2016 19161 patent numarası ve "SALEP ELDE EDİLEN ORKİDENİN TOPRAKTA TOHUMDAN ÜRETİMİ" buluş başlığıyla öğretim üyelerimiz tarafından patenti alınmıştır.

Öğretim üyelerimizi bu değerli çalışmaları ve başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Biyoloji Bölüm Başkanlığı